Преоткрий България!

Стани автор на следващата публикация

Изпратете няколко добре направени публикации, а ние ще Ви повишим в SUPER USER, което Ви дава повече възможности и пряка връзка с нашия екип.

Село Варвара

Начало » Село Варвара

Варвара е китно селце в подножието на планина Родопи, намиращо се на около 100 км от София или на 1 час и 15 минути с кола. В него има  извор  с топла минерална вода, която лекува над 15  различни заболявания.

Забележителности

Сред интересните места за посещение са местността Св.Георги, където има издигнат висок кръст с уникална гледка към селото. На 6 май, там се провежда местен събор. Възрожденска църква Св. Варвара, построена през 1814 г. Местност Св. Марина с много стар параклис. Както и параклис Св.Илия с красива поляна и заслон с барбекю.

             

Места за отсядане

Ако искате да се насладите за по-дълго на това прекрасно селце и да поплувате в минералните басейни, може да останете в хотел Аква Варвара. Хотелът се намира в местността Варварски бани, на около 7 км от селото. Около него има маршурути за разходка. Хотелът  разполага с топли външни голям, малък басейн и джакузи, малък вътрешен басейн, сауна и парна баня. Там ще намерите ресторант и външен бар.

Друго интересно място за отсядане е комплекс Варвара. Там ще откриете различни по големина, форма и топлина на водата басейни. Комплексът се състои от ресторант,  плажен бар и бунгала с различен капацитет.

В района има и други места за настаняване като Хотел Родопско ханче, Радовата къща и няколко къщи за гости.

Ресторанти

За любителите на вкусната храна препоръчвам Рибния ресторант в началото на селото, ресторант Св. Георги и ресторантите към хотелите.

Магазини

Ако ви потрябва нещо, можете да го откриете в супермаркет Марина или в автентичния магазин на леля Бони.

За любознателните

При турското завоевание старото българско село е било унищожено и на 500 m в посока юг, разбягалото се по близките гори население, създава днешното село Варвара.

Автор: Божидара Иванова

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top