Преоткрий България!

Explore Bulgaria

Преоткрий България!

Начало » Бургас

Бургас

История-Бургас е най-големият град в Югоизточна България и вторият по големина на българското Черноморие, а със своето землище от 253,644 km², той е вторият град по площ в България (след София). Бургас е най-важният културен, стопански, транспортен, управленски, туристически и просветен център в Югоизточна България и е с национално значение.

Пристанище, Фар, Бургас, България, Море      Фар, Пристанище, Бургас, България, Море    Пристанище, Залез, Море, Вода, Пътуване

Забележителности- Дом-музей Петя Дубарова, Исторически музей, Морска градина, Бургаски мост и др.

Места за отсядане-Хотел Bulgaria се намира в центъра на Бургас и предлага приятни помещения за настаняване с красив изглед към залива на Бургас или центъра на града. Стаите в хотела разполагат с работно бюро, кабелна телевизия и удобства за приготвяне на чай и кафе. Гостите могат да опитат типична българска кухня в ресторанта на хотел Bulgaria. Бургас разполага с множество кафенета, барове и ресторанти, разположени по главните улици на града. Можете да посетите град Поморие, който е разположен на 15 км от Бургас и е известен с лечебната кал от соленото си езеро.

Хотел Марина Бургас се намира на брега в Бургас, на 300 метра от централния плаж и на 1,5 километра от Северния плаж. Сред удобствата в хотела са ресторант, денонощна рецепция и безплатен WiFi.Хотелът предлага стаи с бюро, сейф, телевизор с плосък екран и самостоятелна баня с душ. Гостите могат да се насладят на закуска. Популярните забележителности в близост до хотел Марина Бургас включват централната жп гара на Бургас, автогара Юг и Бургаската опера.

Места за хранене-Ресторант и бар Нептун (Приморски парк, плаж Централен) Карта

Комплекс „Младост“ (бул. „Стефан Стамболов“ 53) Карта
Incanto (пл. „Баба Ганка“ 4) Карта

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *